Haber

Akşener’den Erdoğan’ın çağrısına yanıt: Biz o kumar masasını dağıtmaya geliyoruz

DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin haftalık küme toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Suriye’ye yönelik hava operasyonunu değerlendiren Akşener, “İktidarın devlet yönetimiyle ilgili ciddi bir müktesebat ve liyakat sorunu olduğundan atladığı bir şey var, devlet intikam almaz. Çünkü kadim geleneklerimizden nasibini alanlar çok iyi bilir ki devletin intikam almasına gerek kalmaz. Çünkü devlet, millete zarar vermeye niyetlenenler için daha onlar harekete geçmeden gerekeni yapar” dedi.

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

DİPLOMASİ KANALLARININ FAAL KULLANILMASI GEREKİR: Terörle uğraşta her şeyi ordumuz ve polisimizden beklemeyiz. Hükümetin alan açması gerekir. Terörle topyekun uğraş için hakim güçlerle ulusal menfaatlerimiz doğrultusunda diplomasi kanallarını aktif biçimde kullanması gerekir. 2015’te, 2016’da, 2018’de, 2019’da her yıl silahlı kuvvetlerimiz başarılı operasyonlara imza attı. 2022’de Kobani’de eğitim almış bir terörist mülteci kılığında ülkemize geldi. 4 ay ülkemizde yaşadı ve İstiklal Caddesi’nde 6 canımızı şehit etti. Hükümetimiz de Pençe-Kılıç Harekatını başlatıldığını duyurdu. İktidarın devlet idaresiyle ilgili önemli bir müktesebat ve liyakat sorunu olduğundan atladığı bir şey var, devlet intikam almaz. Zira kadim geleneklerimizden nasibini alanlar çok düzgün bilir ki devletin intikam almasına gerek kalmaz. Zira devlet, millete ziyan vermeye niyetlenenler için daha onlar harekete geçmeden gerekeni yapar

GÖÇ SİYASETİ SÜRDÜKÇE TEHDİTLERİ ÖNLEYEMEYİZ: TSK’nın gücünden kendine siyasi rant devşirmeye kalkamaz. Buradan iktidara bir davette bulunuyorum. Hakikaten terörle çaba etmek istiyorsanız bu problemin açık kapı siyasetiyle, insan kaçakçılarıyla, denetimsiz göç dalgasıyla ilgili olduğunu kabul edin. Bu göç siyaseti devam ettikçe oluşacak tehditleri hudut ötesi operasyonlarla önleyemeyiz. Cıvık çıkışlar yapan değil, güvenlik makalesi okumuş gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor. Bu yüzden de iktidar mensuplarının daha az ve daha net konuşmaları, popülist tutumlardan kaçınmaları gerekiyor. Şayet iktidar bu söylediklerimi uygulamazsa Mehmetçiğimizin başarısına zayıf iktidarının iş bilmezliği yüzünden masada muvaffakiyete gölge düşer. Hudutlarımıza bir mermi kovanının düşmesine bile tahammülümüz yok. Tek bir insanımızı kaybetmeye tahammülümüz yok. Bu yüzden terör yuvalarını temizlemek için Mehmetçiğimize alan açın. Diplomasi atılımlarını de uygulamaya koyun.

BİZ O KUMAR MASASINI DAĞITMAYA GELİYORUZ: Erdoğan karşılığını biliyor olsa da tıpkı soruları sorar. Bizim için hava güzel. Bizim kararımız belirli, irademiz net. Bizim ittifakımız milletimizin vakur ve güçlü varlığıyladır. Biz kayyum rektöre karşı duran hocalarımızla, Seyahat Parkı’nda toplanan gençlerimizle, baskıya boyun eğmeyen, zalimin eteğini öpmeyip özgür gazetecilerimizle ittifak kurarız. İYİ Parti’nin kumar masasına oturmaya niyeti yoktur. GÜZEL Parti dış siyasette zar atmaz, iktisatta rulet oynamaz, milletin geleceğiyle asla bahse girmez. Bu masada bazen Kürtler bazen Türkler üzerine kumar oynanır. Bizden dahil olmamızı istedikleri masa dün de bir kumar masasıydı bugün de bir kumar masasıdır. Bizim bu masaya oturma niyetimiz yoktur. Biz o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz.

Ayrıntılar gelecek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu