Ekonomi

AMD, Gelişmiş Yongalara Artan Talep Nedeniyle Tahminlerin Altında Kaldı

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD (NASDAQ: AMD)) dördüncü çeyrek mali sonuçlarını beklentilerin üzerinde açıkladı.

Yarı iletken üreticisi, finansal analistlerin iddialarına uygun olarak hisse başına kazancın (EPS) 0,77 dolar olduğunu bildirdi. Satışlarla ilgili olarak AMD, 6,2 milyar dolarlık gelirle güçlü bir çeyrek geçirdi; bu da analistlerin ortalama tahmini olan 6,13 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

Şirketin hisseleri piyasanın kapanmasından sonraki dönemlerde %1,5 oranında artış gösterdi.

AMD, gelecek için gelirinin 5,1 milyar ila 5,7 milyar dolar arasında değişeceğini öngörüyor. Bu iddia, analistlerin ortalama 5,73 milyar dolarlık iddiasının biraz altında.

AMD Yönetim Kurulu Lideri ve CEO’su Dr. Lisa Su, “Son çeyrekte AMD Ryzen işlemci satışlarında artış yaşandı” dedi. .

“Veri merkezlerine yönelik yüksek performanslı ürünlerimize olan talebin artması, bilgisayar endüstrisinin büyük ölçüde yapay zekadaki (AI) gelişmelerin etkisiyle önemli bir değişim yaşadığı bir dönemde bizi önemli bir yıllık büyüme elde etme konusunda avantajlı bir konuma getiriyor” diye ekledi.

Veri Merkezi iş biriminden elde edilen gelir, “AMD Instinct GPU’ların ve dördüncü nesil AMD EPYC CPU’ların güçlü satışlarının etkisiyle” geçen yılın aynı dönemine göre %38 ve önceki çeyreğe göre %43 artışla 2,3 milyar dolara ulaştı.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

darende-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu