Ekonomi

Bitfinex, Tether cinsinden tokenize edilmiş tahvilleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Investing.com – Mikrofinansta yeni bir yatırım alternatifi olarak Bitfinex Securities Bağ(USDT) cinsinden tokenize tahvil ihraç edeceğini duyurdu.

Mikrofinans alanında değerli bir pazar payına sahip olan Mikro Kapital’in ihraç edeceği tahvil, 36 ay vadeli USDT cinsinden ihraç edilecek ve yüzde 10 kupon ödemeli olacak.

Şirket, özellikle Avrupa pazarında, tarihi ipek yolu üzerindeki İtalya, Romanya ve Moldova gibi ülkelerdeki küçük ölçekli finans kuruluşlarına destek olmayı hedefliyor. ALT2611 isimli tokenize tahvil ile 10 milyon USDT toplamayı hedefleyen şirket, bu alternatif yatırım ürünüyle finansal katılımı teşvik etmeyi hedefliyor. Avrupa odaklı bir ürün olan tokenize tahvil, ABD vatandaşlarına veya yerel düzenlemelerin izin vermediği yargı bölgelerine teklif edilemiyor.

Tahvil ihracında Tether şirketi ile yakın ilişkileri bulunan Bitfinex Securities platformunun altyapısı kullanılacak. Gelecek ay Tether’in CEO’su Görevini devralacak Paolo Ardoino, ALT2611’in sermaye piyasalarında çığır açıcı bir gelişme olduğunu ve gelecekte dijital menkul kıymetlerin yaygınlaşmasında öncü olabileceğini söyledi. Ardoino, tokenize yatırım ürünlerinin hacmi arttıkça piyasaların daha likit hale geleceğine ve verimliliğin artacağına inanıyor.

Öte yandan ALT2611 tahvili doğası gereği Blockchain üzerinden işleneceği için yatırım ürünü erişilebilirlik, şeffaflık ve güvenilirlik açısından cazip bir yatırım seçeneği olarak öne çıkıyor.

divrigiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu