Haber

BOM Karting Takımı, Türkiye Karting Şampiyonası’nda Çifte Şampiyonluğunu Özel Bir Etkinlikle Kutladı

BOM Karting Takımı ikinci yılında büyük bir başarı göstererek 2022 Motul Türkiye Karting Şampiyonası Büyükler ve Ustalar kategorilerini şampiyon olarak tamamladı. BOM Karting Takımı’nın tüm üyeleri, sporcuları ve aileleri, başarılı geçen sezonu kutlamak için Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik ve Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kocabıyık’ın ev sahipliğinde Borusan Oto İstinye’de düzenlenen özel gecede meydana geldi.

Motor sporlarının hem Borusan Otomotiv hem de temsil ettikleri markalar için büyük önem taşıdığını belirterek sözlerine başladı. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan TiftikTürkiye’de motor sporlarını desteklemek ve geliştirmek, uluslararası yetenekli gençleri bu spora kazandırmak ve Türkiye’yi temsil etmek amacıyla Borusan Otomotiv Motorsporları (BOM) grubunu kurduklarını belirtti. Tiftik “Borusan Otomotiv’in BOM’u kurarken ortaya koyduğu vizyonun başarıyla uygulandığını görmek, ekibin her üyesi ve destekçisinin en az benim kadar tarifsiz bir gurur ve memnuniyet duyduğundan eminiz. Birçok sporcu adayına ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde motor sporlarının gelişmesi ve yaygınlaşması için canı gönülden ve özveriyle çalışıyor, bu başarılarda emeği ve emeği geçen başta Sayın Levent Kocabıyık olmak üzere tüm BOM ekibini canı gönülden kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda şampiyonlukların artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kocabıyık Öte yandan, “Yoğun rekabet, heyecan ve şampiyonluklarla dolu harika bir dönemi geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 7 ayak ve toplamda 7 ayaktan oluşan Türkiye Karting Şampiyonası’nda BOM Karting takımımız bizleri gururlandıran başarılara imza attı. Personele de inançları için teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl da bire bir motivasyon ve azimle çalışmalarımızı sürdürerek yeni başarılarla taçlandıracağız” dedi.

BOM Karting Dönemi 24 Kupa İle Tamamlandı

2020 yılında temelleri atılan BOM Karting Grubu, kuruluşundan sadece 2 dönem sonra elde ettiği başarılarla Türkiye Karting Şampiyonası’na damgasını vurdu. Takım; Junior Kategori Klasmanında 9 Birincilik, 8 İkincilik ve 7 Üçüncülük elde ederken, Büyükler Kategori Klasmanında 10 Birincilik, 2 İkincilik ve 3 Üçüncülük ile dönemi tamamladı. BOM Karting Takımı, Büyük Bayanlar Klasmanında 4 Birincilik, 6 İkincilik ve 9 Üçüncülük elde ederken, Master Kategori Klasmanında 7 Birincilik, 4 İkincilik ve 5 Üçüncülük elde etti.

Bu sonuçların ışığında BOM Karting Group, 2022 Türkiye Karting Şampiyonası’nı Büyükler Kategorisinde Kerim Sulyak ve Master Kategorisinde Aytaç Biter ile tamamlamayı başardı.

Büyükler Kategorisinde yarışan bir diğer BOM Karting pilotu Ayda Biter, bayanlar klasmanını üçüncü olarak tamamlayarak 2022 dönemini başarıyla tamamladı. Küçük kategoride görev yapan BOM pilotlarından 13 yaşındaki Teoman Hoşkin dönem ikinciliği elde ederken, Küçük kategoride tekrar deneyen 9 yaşındaki Rüzgar Konutçu ise dönemi üçüncü sırada tamamlamayı başardı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu