Ekonomi

Büyük banka kazançları, IEA raporu, Tesla’nın indirimi: Piyasalarda neler oluyor?

Investing.com – Yatırımcılar, yeni üç aylık fayda döneminin başlangıcında önde gelen ABD bankalarına ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) petrol piyasasının durumu hakkındaki aylık raporuna odaklanacak. Tesla, Almanya’da fiyatlarını düşürürken, hisse senetleri biraz düştü.

1. Banka sonuçları yeni faiz dönemini başlatıyor

bankacılık devleri Citigroup(NYSE: C), Wells Fargo(NYSE: WFC) ve JPMorgan Chase (NYSE: JPM)’in başını çektiği üç aylık kar raporları ile yeni faiz dönemi Cuma günü önemli bir formda başlıyor.

Tahvil varlıklarının değerini düşüren artan faiz oranları nedeniyle bankacılık sistemi gerilim altındadır. Yükselen faiz oranları aynı zamanda uzlaşma piyasalarını sakinleştirdi ve ipotek ve diğer kredi ürünlerine olan talebi azalttı.

Ayrıca Fed politikacıları, bu yıl ılımlı bir durgunluk öngördükleri için ülke bankalarının sağlığıyla ilgili endişelerini dile getirdiler.

Dolayısıyla, yatırımcılar bankacıların ekonomik görünüm, tüketici kredisi kalitesi ve iş faaliyetleri hakkında söyleyeceklerine odaklandığından, bu büyük ABD banka fayda raporları eskisinden daha dikkatli bir şekilde incelenecek.

2. Gözler Japonya’da

Bu hafta Warren BüfeJapon hisse senetlerine artan ilgi, Batılı yatırımcıları uzun süredir terk edilmiş olan bu bölgeye yöneltti.

1980’lerde on yıl süren bir boğa koşusunun ardından Japonya’nın gösterge borsa endeksi Nikki 2251989’un son işlem gününde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 38.915’e ulaştı. Yeni yılla birlikte balon patladı ve endeks 30 yılı aşkın bir süre bu seviyenin altında kaldı!

Bununla birlikte, Japon hisse senetleri bu yıl talep gördü – Nikkei bugüne kadar %9’dan fazla yükseldi – enflasyonun yatıştığına dair işaretler ve Japonya Merkez Bankası’ndaki (BoJ) liderlik değişikliği, piyasaların merkez bankasının pozisyonunu korumasını beklemesine yol açtı. yakın vadede aşırı gevşek para politikası. oldu.

Amerika’nın en popüler yatırımcısının Japonya’nın en büyük beş ticaret şirketindeki varlığını artırması ve yerel olarak daha fazla yatırım yapmayı düşünmesi yönünde muhtemelen daha yaygın bir ilgi uyandıracak.

3. ABD’de vadeli işlemler düştü; Tesla Almanya’da Model 3 fiyatını düşürdü

Bir önceki oturumdaki güçlü faizlerin ardından konsolide olan ABD vadeli işlemleri, yeni fayda dönemi başlamadan önce Cuma günü biraz düşük işlem gördü.

Dow%0,3 S&P 500%0,2 ve Nasdak 100%0.2 düştü.

Martta ÜFEYatırımcılar, .com’daki yavaşlamanın daha az şahin bir Fed’e işaret ettiğine işaret ederken yatırımcıların sevinmesiyle, başlıca endeksler Perşembe günü güçlü kazançlarla kapandı.

Ülkenin en büyük bankalarından bazıları bugün faiz raporları sunacak.

Öte yandan, büyük sigorta şirketi UnitedHealth (NYSE: UNH ) da kazanç bildirmesi bekleniyor. Tesla (NASDAQ: TSLA ), web sitesindeki verilere göre Model 3’ün Almanya’daki fiyatını yaklaşık %4,5 oranında düşürdü. Bir başka ilginç isim ise Boeing (NYSE: BA) ayrıca yeni bir tedarikçinin kalite sorunuyla boğuşması nedeniyle bazı 737 MAX’ların teslimatını durdurdu.

4. ABD’de veri yağmuru

ABD’de neredeyse iki yılın en düşük seviyesi. Başlık enflasyonuraporunda ve son Fed toplantısında “hafif bir durgunluktan”söz konusu dakikalarınardından bugün bir dizi ekonomik veri geldi.

Perakende satışlarTSE 15.30’da açıklanacak ve bu verilerde Mart ayı için bir önceki aya göre %5,4 olan yıllık %5,9 artış ve aylık %0,4 daralma bekleniyor.

45 dakika sonra açıklanacak endüstriyel üretimMichigan Üniversitesi’nin Mart ayında aylık %0,2 büyümesi ve yıllık %0,9 düşmesi bekleniyor. tüketici duyarlılığı endeksiÖn okuma 17.00 CEST’de duyurulacaktır.

5. Petrol fiyatları bir haftayı daha olumlu bitirme yolunda

Ham petrol fiyatları Cuma günü yükselirken, küresel piyasanın sıkılaştığına dair işaretler arasında piyasa üst üste dördüncü haftayı da kârla kapatmaya hazırlanıyor.

WTI%0,1 artışla 82,25, brent86,10 dolara yükseldi.

OPEC Perşembe günü yayınladı aylık raporkartelin son dönemdeki kesintileri sonucunda dördüncü çeyrekte dünya piyasalarında günlük yaklaşık 2 milyon varil üretim açığı yaşanacağını tahmin ediyor.

IEA, aylık petrol piyasası raporuve yatırımcılar, ajansın makroekonomik büyüme dururken küresel talep görünümünü düşürüp düşürmediğini görecek.

Yazar: Peter Hemşire

caglayancerithaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu