Ekonomi

Büyük İngiliz bankaları mevduat tokenizasyonunu test etmeye başlıyor

Investing.com – Başta Barclays, HSBC ve Citi olmak üzere birkaç Birleşik Krallık finans kuruluşu, tokenize mevduat uygulaması test çalışmaları için iş birliği kararı aldı.

Amatörlerin bile profesyoneller gibi kazanabileceği dünyaya adım atın. InvestingPro şimdi %20 indirimde. Kupon kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

İngiliz ticaret birliği UK Finance, 15 Nisan’da bir basın açıklaması yaparken kredi verenlerin sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için “paylaşımlı bir defter” aracılığıyla “Birleşik Krallık Düzenlenmiş Sorumluluk Ağı” deneme aşamasına geçtiklerini açıkladı.

Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren en büyük bankaların yanı sıra Mastercard, NatWest, Nationwide ve Quant gibi ödeme aracıları da pilot uygulamada aktif olarak yer alacak. Bloomberg’e konuşan Quant CEO’su Gilbert Verdian, katılımcı şirketlerin teknolojinin ticari olarak hayata geçirilmesinden önce iki ila üç yıllık bir süre boyunca deneme platformunu kullanmalarının beklendiğini söyledi.

Yaz boyunca deneme aşamasının devam etmesi beklenirken bu süreçte müşteri ve iş faydalarının değerlendirilmesi, teknik fizibilitenin değerlendirilmesi, paylaşımlı defter sisteminin yasal çerçevesinin araştırılması gibi kriterler ele alınacak.

Yapılan açıklamada paylaşımlı defterin mevcut bir Blockchain ağında geliştirilip geliştirilmeyeceği hakkında net bit bilgi verilmedi. Ancak benzer çalışmaların mevcut Blockchain ağlarına entegrasyonu konusunda çalışmaların devam ettiği biliniyor.

Bu ayın başında Hong Kong yatırımcı bankacılığı GF Securities, Ethereum Blockchain ağı üzerinde yerel bir tokenize ticari senet geliştirdiğini duyurdu. Hong Kong, kripto alanında önemli bir merkez olma planlarına devam ederken bölgede faaliyet gösteren finans kuruluşlarının geleneksel varlıkları Blockchain ağına entegre etme çabaları da yakından takip ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu