Haber

CHP’li Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: CHP’liyim ve CHP’de kalacağım

CHP’nin bir daha aday göstermediği Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben CHP’li belediye başkanıyım ve CHP’liyim. Bundan sonra CHP’li olarak kalacağım. Birileri bizi partiden uzaklaştırmak isteyebilir” dedi. Ama inadına CHP’de kalmaya devam edeceğiz.” .

CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bugün Bayraklı Havuz Cafe’de basın toplantısı düzenledi. Görevde bulunduğu 5 yıl boyunca yaptıklarını anlatan Sandal, şunları söyledi:

“5 yıldır Bayraklı’ya hizmet veriyoruz. Bu hizmet sırasında ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmeyi öncelikli misyonumuz olarak gördük. Bu konuda içim rahat. Bütün vatandaşlarımız belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlandı. Herhangi bir ayrımcılık yok.Biz bu göreve geldiğimizde bu şehirde birileri yatağa aç girerse koltuk bize yasak olsun dedik.Güçlü şartlarda göreve başladık.Göreve geldiğimde resmi araç satıldı. Depremi, ekonomik krizi, borç stokumuzu göz önünde bulundurarak Bayraklı için ne gerekiyorsa onu yapmak için gece gündüz çalıştık.Bunu yaparken temel kriterimiz tasarruf etmek, kara paraya el uzatmamak, halkın borçlarını ödemesini sağlamaktı. Kaynaklarını vatandaşa doğru şekilde aktarıyoruz.Belediyemiz bunu örnek bir şekilde başardı.Bayraklı’da bizi üzen şehir kimliğinin oluşmamış olması.Vatandaşlarımız kendilerini Karşıyakalı veya Bornovalı olarak görüyor. Bizi en çok üzen şeylerden biri de bu şehir. izmir Kurulduğu şehir. Bu şehir Smyrna, Homer… izmir“Bizi üzen şeylerden biri de Türkiye’nin yıldızı ve kalbi olacak bu şehrin sakinlerinin eşyalarını başka yerde bulması.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Bayraklı’da kentsel dönüşüm sürecini tamamladıklarını belirten Başkan Sandal, “Bir diğer temel sorun da kentsel dönüşümdü. Bayraklı Belediyesi bürokratlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Pandemiye rağmen planlarını tamamladılar. Biz hiçbir zaman harekete geçmedik. Bir işi yaparken kaygılarımızla, sıkıntılarımızla Büyükşehir Belediyesi’nin planları vatandaştan geliyor.” “İlgi görmediler ve tüm planları bize devrettiler. Biz bu işe başladığımızda ‘bunlar büyük işler, bu işi kaldıramazsınız’ dediler ama biz bu yetkiyi aldık ve işi başardık. Bugün, Vatandaşlarımız müteahhit firmalarla anlaşma yapmaya başladı” dedi.

Deprem sırasında yoğun bir çalışma yürüttüklerini anlatan Sandal, “Çadır sürecinin 1 ay sürdüğü başka bir afet bölgesi olmadı. Bazen arkadaşlar ‘Sizin depreminiz başka yerlerdeki depremlerden daha küçüktü. Evet can kaybı olabilir’ diyorlar. Az olsun ama Manavkuyu’da, Mansuroğlu’nda, Osmangazi’de bütün vatandaşlarımız sokaktaydı. Bizim asıl derdimiz o gece sokağa çıkan vatandaşlarımızın acısını çözmek. İster bin ister 100 can kaybımız olsun, Bizi bekleyen sorun sadece bir tanesiydi. Ancak pandemide olmamıza rağmen bu süreci şans eseri çözdük. Bu süreçte bize destek veren kamuya, büyükşehir belediyelerine, STK’lara teşekkür ediyorum” dedi. .

BEN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANIYIM VE CHP’LİYİM

Kendisine haksızlık yapıldığını belirten Sandal, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirince toplantıdan ayrıldık. Herkese gereken cevabı verdik. Milletvekillerimiz sustu, konuştuk. Bu konu takdirdedir. Bu boyutuyla İzmirli hemşerilerimize bir kamu görevimiz var, bir görevimiz var.” “Bizim de siyasi tarafımız var. Ben CHP’li belediye başkanıyım ve CHP’li bir üyeyim. Bundan sonra da CHP’li olarak kalacağım. Birileri bizi bunun dışına itmek isteyebilir ama inadına biz de bunu yapacağız. CHP’de kalmaya devam edeceğiz” dedi.

“İL BAŞKANI ASLANOĞLU ŞİMDİYE KADAR EN DÜŞÜK PERFORMANSI GÖSTERDİ”

Aday gösterilmemesine tepki gösteren ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu eleştiren Sandal, “İl Başkanı Şenol Aslanoğlu şimdiye kadarki en düşük performansı gösteren il başkanıdır. Örgütün iradesini ve İzmir’in iradesini koruyamamıştır.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu