Haber

Depremin vurduğu Elazığ’da hasar gören binaların arasına semt pazarı kuruldu.

Türkiye 1 ay önce Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler yüzyılın felaketi olarak kayıtlara geçti. Afet, ülkenin güneyinde 11 ili yerle bir etti.

Büyük yıkımların yaşandığı binalar 45 binden fazla vatandaşa mezar oldu.

Elazığ depremden en çok etkilenen illerin başında geliyor.

Kentte 4 bin 691 binanın derhal yıkılması ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. Yeni Mahalle Kemal Şedere Caddesi üzerinde yer alan Günaydın Apartmanı 6 katlı, 4 bloklu, 48 daire ve dükkandan oluşuyor.  

Bina boşaltılırken girişte şerit çekildi.

Mahalle pazarı kuruluyor

Her pazartesi 200 pazarcının tezgâh kurduğu semt pazarı, ağır hasar gören ve boşaltılan binanın önüne yeniden kuruldu.

Binlerce kişinin alışveriş yapmak için geldiği pazar tehlikeye rağmen açık kaldı.

Şanlıurfa’da ağır hasarlı bir binanın rastgele bir sarsıntı olmadan yıkıldığını hatırlatan esnaf, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ağır hasarlı apartmanın yıkılmasını talep ederek tedirginliklerini dile getirdi.

“Müşteri ve esnaf sıkıntılı geliyor”

Elazığ Pazarcılar Derneği Lideri İlhan Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

Şu anda yaşam riski çok yüksek, yüzde yüz. Bu binanın yıkılmayacağını nereden biliyorsun? Yaklaşık bir haftadır medyada dolaşan bir olay bu. Bunu sorduk ve ilerideki bankları kurduk. Baktığınızda mesafe beş altı metre yakındır. Bu şoku yaşayan bir binanın yıkılıp yıkılmayacağını elbette Allah bilir. Burada ne bizim güvenliğimiz var ne de pazara gelen müşterilerimizin güvenliği. Yetkililere burayı bir an önce yıkmamız gerektiğini söylüyoruz. Gerekirse 1 hafta 15 gün burada market kurmuyoruz. Biz yıkılmasından yanayız, yıkılsa çok güzel olur. Buraya gelen müşteri ve esnaf tedirgin oluyor. Bir de tezgah kuran esnafın yıkılıp yıkılmayacağı korkusu var. Buradan valilikten ve İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden ricamız bu binanın bir an önce yıkılması. Dün Şanlıurfa’da bildiğiniz üzere depremde hasar gören bir bina sokak ortasında yıkıldı.

“Riskli ve kaçacak yerin yok”

Tedirginliğini dile getiren çarşı esnafından Mehmet Turan, şunları söyledi:

Burası iki haftadır böyle ve yıkılmadı. İki haftadır burada bir pazar var. Bu riskli ve kaçacak yerin yok. Buranın acilen yıkılması gerekiyor. Burası pazar yeri, binlerce insan geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu