Haber

Efes Selçuk iktidara hazır

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine günler kala yapılan toplantıda Efes Selçuklular “iktidara hazırız” beyannamesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayları Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Şahbal Aras, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, parti üyeleri, faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu üyeleri kentte ve vatandaşlar katıldı.

Artemis Heykeli’nde Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel tarafından karşılanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekili adayları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kent sokaklarında vatandaşlarla bir araya geldi.

BAŞKAN CERİTOĞLU ŞENGEL: GÜNEŞLİ GELECEK HEPİMİZ OLACAK

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel, toplantıda yaptığı konuşmada, 14 Mayıs’ı umut ve heyecanla beklediklerini belirterek, “Kararımız, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi fabrika ayarlarına döndürmek ve Mustafa Kemal’in emanetine sahip çıkmaktır. Atatürk bir arada. Hepimiz biliyoruz ki kendimizi sayıyoruz ve 14 Mayıs sabahı hepimiz bayram kıyafetlerimizi giyip kendimize güvenerek oyumuzu verdiğimizde, 15 Mayıs sabahı hepimiz karanlığın ötesinde güneşli yarınlara sahip olacağız.”

BAŞKAN SOYER: DEMOKRASİYİ GENÇLER GETİRECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, demokrasinin yeniden hakim olacağını belirterek; “100 yıl önce haksız yere tahrip edilen o coğrafyada üç buçuk yıl işgal edilen güçlerimiz, Anadolu’da okuma yazma bilmeyenlerin yüzde 95, okuma yazma oranının yüzde 5 olduğu bir ortamda nasıl oldu da cumhuriyeti kurdu? Bundan yüz yıl sonra demokrasiyle buluşturacak olan bizleriz. Gençlerimiz çocuklarına, torunlarına diyecekler ki; “Bu ülkeye demokrasiyi biz getirdik. Silahla değil oylarımızla getirdik. “Biz sandıkta oylarımızla yendik, demokrasi getirdik” diyecekler.

  ASLANOĞLU: SİZE BAHAR GELECEK

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sağduyuya davette bulundu; “Bir hafta sonra, önümüzdeki pazartesi Selçuk’ta birlikte yaşayacağız. AKP’ye oy verenler, MHP’ye oy verenler, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenler hiçliğin ortasında yaşamaya devam edecekler. Bunu hiçbirimiz unutmamalıyız. Kardeşlik kazansın istiyoruz. Bir demokrasi şöleni şeklinde devam etmesini istiyoruz. Aslında güneşli, keyifli günlerin başladığını herkes görüyor. 15’inden sonra daha çok güleceğiz, daha çok güleceğiz. Daha çok sarılacağız birbirimize. Bahar size gelecek” dedi.

YÜKSEK SEL: EKMEĞİMİZDE DEMOKRASİ YOK

CHP Sosyal Politikalar Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın yaptığı konuşmada demokrasiye vurgu yaparak; “Ekmeğimizi büyüterek refah ve özgürlük içinde yaşamanın yolu demokrasiden geçer. Yaşadığımız mutlak demokrasi bu değil. İnşa edeceğimiz şey demokrasidir. Barışçıl yollarla iktidar devri varsa demokrasi vardır. Türkiye’de demokrasi ekmek demektir. Burada demokrasi olmazsa ekmek küçülür, o küçülen ekmeğe hırsızlar fareler akın eder. Yani ekmeğimizi yetiştirmemizin, refah ve özgürlük içinde yaşamamızın yolu demokrasiden geçiyor. Bundan dolayı tarihin doğru yerinde duruyoruz ve hiçbir şekilde kaybetmeyeceğiz. Biz kazanacağız ve tüm Türkiye kazanacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mühürleri ve kalp işaretleri ile taşlaşan kalplere bunu pazar günü gösterecek.”

ŞAHBAL ARAS: HAYALİMİZ GERÇEK OLACAK

14 Mayıs seçimlerinin çocukların hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşması için değerli bir eşik olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Shahbal Aras; “Çocukların, gençlerin, kadınların ve öğrencilerin tüm haklarının ellerinden alındığı, hatta yaşam hakkı gibi temel haklarının bile ciddi tehlike altında olduğu süreçler yaşıyoruz. Bir çocuğun doğumdan itibaren en sağlıklı aile ortamında ve en iyi ekonomik koşullarda yaşaması gerektiğine inanıyorum; Okulda, evde söz hakkının yerine getirildiği, haklarına saygı duyulan koşulları hayal ettim. Aslında bu rüya senin rüyan. Ve hepimiz bunun için çabalıyoruz. 14 Mayıs akşamı inşallah hep bu hayalin gerçekleştiğini göreceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu