Haber

Ermenistan ile AB arasındaki temaslar artıyor

Ermenistan ile Avrupa Birliği (AB) arasında artan temaslar kapsamında ilk Siyasi ve Güvenlik Diyaloğu Toplantısı gerçekleştirildi.

Ermenistan’ın resmi haber ajansı Armenpress’in haberine göre, Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahe Gevorgyan ile AB Dışişleri Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora’nın eşbaşkanlığında Ermenistan-AB Siyasi ve Güvenlik Diyalog Toplantısı Erivan’da düzenlendi.

Gevorgyan, sınırların izlenmesi amacıyla kurulacak AB Ermenistan Misyonu (EUMA) konusunda güçlü bir işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Mora, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamak için azami çabayı gösterdiklerini belirterek, Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin de gözden geçirildiğini söyledi. bir yıllık dönemlerde yapılacak ilk toplantıda.

Geçen yıl Kasım ve Aralık aylarında faaliyet gösteren EUMA, Ermenistan’ın talebi üzerine AB’nin 23 Ocak’ta aldığı karara göre 2 yıl boyunca Azerbaycan ile sınır ve cephe hatlarında rutin devriye ve gözlem faaliyetleri yürütecek.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, AB kararının jeopolitik gerilimi getirebileceğini ve çatışmaları alevlendirebileceğini belirterek, bölgede barışı koruma görevi yürüten Rus askerlerinin duruma göre AB gözlemcilerinin davranışlarına tepki göstereceğine dikkat çekti.

Moskova yönetimi, Ermenistan yönetiminin Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (CSTO) misyonunu gönderme konusunda isteksiz olduğunu savundu.

İkinci Karabağ Savaşı’nda Ermenistan, CSTO’yu askeri müdahaleye davet etti, ancak herhangi bir sonuç vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu