Haber

Genç İHH ve Mavi Marmara Derneği’nden ‘Kudüs için Pedal’ etkinliği

Mavi Marmara Derneği ve Genç İHH tarafından, işgalci İsrail’in Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 13. yıl dönümü dolayısıyla “Kudüs için Pedal” etkinliği düzenlendi. Çok sayıda bisikletçinin katıldığı etkinlik, 13 yıl önce Mavi Marmara Gemisi’nin sefer yaptığı Sarayburnu Limanı’ndan başladı.

ŞEHİT KABİRLERİNDE OKUNAN KURAN

Bisikletleriyle Edirnekapı Mezarlığı’na giden katılımcılar, işgalci İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırı sonucu şehit olan Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım’ın mezarları başında Kur’an-ı Kerim ve dua okudu.

Katılımcılar daha sonra İstanbul Eyüp Sultan’daki Filistin Başkonsolosluğu’na ulaştı.

“İNSANİ YARDIM KORİDORU FİLİSTİN’E AÇILMALIDIR”

Konsolosluk önünde konuşan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, şu anda Gazze ve Cenin’de çok büyük bir insani krizin yaşandığını belirterek, “İsrail’i işgal etmek burada masum insanları, sivilleri ve kadınları öldürüyor. Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e giden yol.” söz konusu.

Türkiye ve Arap bölgesine seslenen Songür, Ceni

n ve Gazze’ye yeni bir insani koridorun acilen açılması çağrısında bulundu.
 
“GÜN BİR GÜN BU FAALİYETİ CAMİ-İ A-AKŞAYA YÖNELİK YAPARIZ İNŞALLAH”

Etkinliğe katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İsrail’in dünyanın sessizliği nedeniyle zulmüne devam ettiğini belirterek, “Zulme karşı sessiz kalarak duran kardeşlerimize selam olsun” dedi. dedi.

Filistin’in İstanbul Başkonsolosu Hanaa Aburamadan, etkinliğin Filistin ile Türkiye arasındaki güçlü ve sıcak ilişkileri gösterdiğini belirtti. Aburamadan, “Allah’ın izniyle bu maratonu, yaptığınız bu etkinliği bir gün Mescid-i Aksa’da gerçekleştireceğiz” dedi. terimleri kullandı.

Etkinlik, katılımcıların konsolosluk girişine karanfil bırakmasıyla sona erdi.

 

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu