Ekonomi

Greenlight Kimya Firması Solvay’deki Hissesini Açıkladı

Greenlight Capital’in finans uzmanları Çarşamba günü New York’ta düzenlenen Sohn Yatırım Konferansı’nda Avrupa merkezli bir kimyasal üreticisi olan Solvay’e (SLVYY) yatırım yaptıklarını açıkladı.

Merkezi Belçika’da bulunan Solvay, hidrojen peroksit ve sodyum karbonat gibi kimyasal maddelerin ve polimerlerin üretimi ve tedarikiyle uğraşıyor. Şirketin borsadaki değeri 2,6 milyar dolar. Solvay’in hisseleri Amerikan borsalarında işlem görmemektedir.

Finansal analistler, “Solvay’ın çok önemli bir kimyasal tedarikçisi olduğunu ve çeşitli sektörlerinde pazara hakim olduğunu” belirtti.

Bu sektörlerin genel olarak temel malzeme sektörünün bir parçası olarak görülmesine rağmen, aslında “daha yüksek kar marjları oluşturduklarını ve temel malzeme sektöründeki tipik şirketlerden daha fazla istikrar sunduklarını” söyleyerek devam ettiler.

Finans uzmanları, ihtiyatlı mali yönetimleri nedeniyle şirketin yönetici liderliğini övdü. Ayrıca, şirketin finansal değerlemesinin çok cazip olduğunu belirttiler.

Şirket yönetiminin finansal ve operasyonel hedeflerine başarıyla ulaşması halinde, her bir hisse için normal kazancın 6 Avro’nun üzerine çıkabileceğini öngörüyorlar.

“Özetle, Solvay nispeten yüksek ve tutarlı kar marjlarına ve etkileyici bir yatırım getirisine sahip bir temel malzeme sektörü şirketidir” dediler. Analistler, “2028 yılı için öngörülen hisse başına kazancın şimdikinden 3,7 kat daha az olması ve yüzde 10’a yaklaşan temettü getirisi ile şirketin hisse senedi değerinin altında” sonucuna vardı.

CNBC’ye verilen bir raporda da Solvay’in şu anda yatırım portföylerindeki en önemli beş yatırım arasında yer aldığı belirtildi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş ve daha sonra bir insan editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu