Haber

Hapse girmemek için ‘intihar ettiğini’ söylediler.

ISPARTA’da göğsünden silahla vurularak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mehmet Çetin Akay’ın (30) intihar ettiğini iddia eden 6’sı tutuklu 7 sanık, duruşmada ifadelerini değiştirdi. Sanıklar, Akay’ın Emrah Öz’ün elindeki silahın kazara ateş alması sonucu hayatını kaybettiğini, cezaevine girme korkusuyla ‘intihar ettiğini’ ifade ettiklerini söyledi.

Olay, 21 Ocak’ta Bahçelievler İlçesi şehirlerarası otobüs terminali arkası 108. Sokak’ta meydana geldi. Saat 19.00 sıralarında Mehmet Çetin Akay göğsünden silahla vurularak ilçedeki özel hastaneye kaldırıldı. Akay, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis, incelemenin ardından 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler Ali Öz, Emrah Öz, Ramazan Gürdal, Mehmet Ali Gürdal, Berkant Ak ve Abdurrahman Tilki ifadelerinin ardından sevk edildikleri hakimlik tarafından tutuklandı. OK, duruşmaya kadar serbest kaldı. Şüpheliler hakkında Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın dün görülen duruşmasında tutuklu sanıklarla birlikte tutuksuz yargılanan OK, hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıkların savunmaları SEGBİS üzerinden dinlendi. Duruşmaya sanıkların yakınları ile Mehmet Çetin Akay’ın annesi ve 3 kız kardeşi müdahil olarak katıldı. Cinayet sürecindeki ve suç delillerini yok etmedeki hatalarından dolayı ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istenen sanıklar, sulh ceza hakimliğinde ifadelerini değiştirmek istediklerini söyledi. Sulh ceza hakimliğine Mehmet Çetin Akay’ın intihar ettiğini anlatan sanıklar, duruşmada Akay’ın Emrah Öz’ün elindeki silahın kazara ateş alması sonucu vurulduğunu söyledi.

‘ONU YAŞATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Duruşmada savunma yapan Abdurrahman Tilki, “Otogardaki iş yerinde otururken Emrah elindeki silahı yukarı aşağı salladı. Bu sırada silah bir anda patladı. Karşısında oturan yana düştü. Boynuna yakın yarasını görünce vurulduğunu anladık. Panik içinde ne yapacağımızı bilemedik. Ofise gittik. Arabayla hastaneye götürdük. 7-8 dakikada hastaneye ulaştık ve hayattaydı. Bir süre sonra öldüğü haberini aldık. Ali Öz, ‘Bu kaza sonucu oldu desek intihar ettiysek tutuklanmayacağız.’ Biz o anda cezaevine girme endişesiyle bu fikri kabul ettik.”Vicdanımız rahat değil. Burada yaptığımız açıklamaların geçerli olmasını talep ediyoruz” dedi.

‘AMACIM KARDEŞİMİ KORUMAKTI’

Tutuklu sanıklardan Ali Öz şunları söyledi:

“Olay tamamen tesadüf eseri oldu. Onu hastaneye götürmek için elimizden geleni yaptık. Hastanenin önünde beklerken bir bakıcı yanıma gelip ‘Kardeşin intihar mı etti?’ diye sordu. “Bu fikir onun sözlerinden sonra aklıma geldi. Arkadaşlarımdan bu yönde sözlerini vermelerini istedim. Tek amacım kardeşim Emrah’ı korumaktı. 7 dördüz çocuğu var. Eğer hapse girerse zor durumda kalacaklarını düşündüm. Mehmet’in yarası omzundayken iyileşeceğini umuyordum.”

‘NEDEN 112’Yİ ARAMADINIZ?’

Ali Öz’ün ‘Yaşaması için her türlü çabayı gösterdik’ açıklaması üzerine mahkeme başkanı, “Olay olur olmaz neden 112’yi aramadınız?” diye sordu. Ali Öz, “Ambulans gelene kadar vakit kaybetmemek için kendimiz götürelim dedik. 8 dakika sonra hastaneye vardık.”

SİLAH ÜZERİNDEKİ PARMAK İZLERİNİ KİM SİLDİ?

Mahkeme başkanı, sanıklara “Silahta yapılan incelemede parmak izine rastlanmadı. Silahı kim temizledi?” diye sordu. diye sordu. Sanıklar “Temizlemedik” yanıtını verdi. Ali Öz, “Polis temize çıkarmış olabilir. Bizimle uğraşanlar vardı.” Elindeki silahı yanlışlıkla ateşlediğini anlatan sanık Emrah Öz, şunları söyledi:

“Olay günü Mehmet Çetin Akay ile daha önceden tanıdığımız Ö.Ç. ile borç yüzünden kavga ettik. Akşam ofiste otururken Mehmet belinden silahı çıkarıp şöyle dedi: , ‘Bugün silah patlasaydı adamı vururdum.’ ‘Silahı bana ver’ dedim ve elimi üzerine koydum, uzattım. Silahı alırken şarjörü çıkarmak için düğmeye bastığımda silah ateş aldı. Ne olduğunu anlayamadım. Mehmet düştü, şaka yaptığını sandık. Berkant yarasını gösterince vurulduğunu anladık. Silahı yanımıza aldık ve yaralı arkadaşı hastaneye götürdük. Amacım polise her şeyi itiraf etmekti. Gönüllüydü.” Kasıtlı bir olay olmadı. İntihar ettiği söylentisi daha sonra ortaya çıktı. Vicdanım rahatsız. Mehmet’le herhangi bir düşmanlığım, tartışmam olmadı. Onunla çok samimiydik.”

‘Birçok kez tehdit ettiler’

Duruşmaya müdahil olarak katılan Mehmet Çetin Akay’ın annesi Yüksel Aydınlı, sanıkların oğlunu yalan söyleyerek kasten öldürdüğünü söyledi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten Aydınlı, Emrah Öz ve Abdurrahman Tilki’nin tekrar eve geldiğini belirterek, ‘Oğlunuzun bize borcu var. Sürekli kaçıyor, telefonlarımıza cevap vermiyor. Ortaya çıkmazsa nerede bulursak onu öldüreceğimizi iddia etti. Duruşma, evraktaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu