Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Cumhurbaşkanımız 21 yıldır tarihimizi dünyamıza taşıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Cumhurbaşkanımız 21 yıldır tarihimizin neresinde bir çalışma olmuşsa bu eserleri dünyamıza kazandırıyor. Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Kutadgu Bilig’den Mostar Köprüsü’ne tarihimizi emanet ediyor. gençliğimiz ve geleceğimiz.” söz konusu.

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Soylu, Zeytinburnu’ndaki Dünya Türkmen Birliği Vakfı binasının açılışında konuştu.

Dünya ülkeleri kendi aralarında savaşırken bedelini hep Türkmenlerin ödediğini belirten Soylu, Türkiye’nin yüzyılının sadece Türkiye’nin değil, Türk ve Müslüman dünyasının yüzyılı olduğunu söyledi.

Türklerin anavatanının Türkiye, ata yurdunun Türk dünyası olduğunu belirten Soylu, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını, Kırgızistan’dan Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan’a umutların aynı olduğunu söyledi.

Dünyanın neresinde sorun varsa Türkiye’nin elinin oraya ulaştığını belirten Soylu, şöyle konuştu:

“Tarihimizin neresinde bir eser oluşmuşsa Cumhurbaşkanımız 21 yıldır bu eserleri dünyamıza kazandırmaktadır. Balkanlardan Orta Asya’ya, Kutadgu Bilig’den Mostar Köprüsü’ne kadar tarihimizi gençlerimize ve geleceğimize emanet etmektedir. 300 milyonun üzerinde insanız kimse merak etmesin dünyaya emperyalizmi getirmeye çalışanlara şer düşünmüyoruz biz sadece barış huzur kardeşlik getireceğiz Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiyesi bu kardeşlerimize Bağdat’ta barış barış getirecek Şam’da sulh, Kabil’de sulh, İslamabad’da sulh… O getirir, her yere getirir Allah’ın izniyle.”

Programda Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Dünya Türkmen Birliği Vakfı Lideri Fehim Işık ve Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Cengiz de birer konuşma yaptı.

Bakan Soylu, konuşmaların ardından vakıf binasının açılış kurdelesini keserek vatandaşlara karanfil dağıttı.

besikduzu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu