Haber

Kahramanlar Harekatı: Terör örgütünün barınakları imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanlar Harekatı kapsamında terör örgütünün 28 ilde kış aylarında kullanılmak üzere hazırladığı barınakların imha edildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından Kahramanlar Harekatı kapsamında terörle mücadeleye yönelik çalışmalar yürütüldüğünü duyurdu. Buna göre; Kahramanlar Harekatı, bölücü terör örgütü teröristlerinin kırsalda kış aylarında barınmak için hazırladığı mağara ve barınakları yok etmek amacıyla 28 ilde 4 bin 731 ekipten oluşan 61 bin 500 jandarmayla gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda 11 büyük mağara ve sığınak yıkıldı. 37 kilogram patlayıcı madde, 12 mayın/el yapımı patlayıcı, 27 piyade tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği, 12 tabanca, 17 av tüfeği, 10 bin 135 mühimmat, 10 el bombası, 6 elektrikli fünye, 171 tüp ile çok sayıda gıda, can, sağlık Malzeme ve organizasyonel belgelere el konuldu.

Jandarma güçlerini tebrik eden Yerlikaya, “Allah onlardan razı olsun. Operasyon yeteneğimizle nerede bulursak terör merkezlerini yok ediyoruz. Bunu yapmaya da devam edeceğiz. Yılın 365 günü, 4 mevsim, gün ve saat operasyonları gerçekleştiriyoruz.” Son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” ” söz konusu.

haber-ahmetli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu