Haber

Manavgat’ta yapılacak konutların sahiplerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde

Manavgat’ta yapılacak konutların sahiplerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Bu evleri hangi şartlarla hak sahiplerine vereceğimizi müjdeliyorum, yaptırdığımız 900 afet köy evini 2 yıl ödemesiz, 2 yıl vadeli yüzde 66 indirimle sahiplerine vereceğiz. 18 yıl vade”

“Ahırlı ve ahırsız tiplerine göre 93 metrekare ile 280 metrekare arasında değişen konutların aylık ödemesi 2 bin 50 lira ile 3 bin 700 metrekare arasında”

“Toplam ödeme küçük tiplere 445 bin lira, ahır tiplerine 797 bin lira olacak, hak sahibi vatandaşımıza hayırlı olsun”

“Bizim yaptığımız millete ait olanı millete vermektir”

“Geçmişte milletin halkı kendi halkımıza değil, emperyalistlerin doymak bilmez ihtiraslarına vesayetlerle, darbelerle, sinsi ayak oyunlarıyla kurban edildiği için musibetlere alçaldık.”

ANTALYA – Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen Yangın Felaketi sonrası Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu evleri hangi esaslara göre hak sahiplerine vereceğimiz konusunda bilgi veriyorum. Ahırlı ve ambarsız tiplere göre büyüklükleri 93 metrekare ile 280 metrekare arasında değişen evler, 2 bin 50 lira ile 3 bin 700 metrekare arasında değişiyor. Küçük tipler için toplam ödeme 445 bin lira, ahırlı tipler için 797 bin lira olacak. Haklı vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kumluca ziyaretinin ardından helikopterle Manavgat’a geldi. 28 Temmuz 2021’de başlayan ve 10 gün sonra söndürülen büyük Manavgat yangınında zarar gören bölgelerdeki tamamlanan evleri inceledi. Erdoğan, daha sonra depreme ve yangına dayanıklı malzemelerden inşa edilen 2 köy konağı, şadırvan ve 427 konutun anahtar teslim törenine katıldı. Burada kalabalığa seslenen Erdoğan, Antalya’da tam bir dul dönem geçirdiklerinin altını çizerek, Kepez’de düzenledikleri mitingde Antalyalılarla hasret kaldıklarını ifade etti.

Kepez’deki mitinge yaklaşık 90 bin kişinin katıldığını kaydeden Erdoğan, “Selden etkilenen Kumluca’ya gittik. Söz verdiğimiz bazı köy evlerinin teslimi için bir aradayız” dedi.

Sözlerini yerine getirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Erdoğan, “Çünkü verilen sözleri yerine getiren AK Parti iktidarıdır. Öncelikle yangında hayatını kaybeden 8 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yangın” Manavgat, Alanya, Akseki yerleşim birimi Gündoğmuş ilçelerine bağlı 59 ilçede 11 gün boyunca etkili oldu.“Devletimin tüm imkânlarıyla Türkiye afet müdahale planını devreye sokarak müdahale ettiği bu yangın, 61 bin 500 dönüm ormanla birlikte adeta ciğerlerimizi yaktı. Yangının ardından vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya başladık. Evleri, eşyaları, işyerleri ve araçları zarar gören vatandaşlarımız için 53 milyon lira. “Hayvanlarını kaybeden çiftçilerimize 213 milyon lira, enkaz kaldırma için ilgili birimlere 25 milyon lira ödedik. 300 milyon liraya ulaşan bu takviyelerin yanı sıra 56 milyon lira katkıyla da vatandaşa destek olduk. hayırseverlerin katkılarıyla” dedi.

“Şartlar Açıklandı”

Hasar tespiti yapıldıktan sonra AFAD’lı 666 vatandaşa, kentsel dönüşüm hak sahibi olarak 234 vatandaşa konut inşaatına başladıklarını ifade eden Erdoğan, “900 konutun yanı sıra 4 köy konağı ve 1 cami inşaatına başladık. İnşaatı biten evlerden 427 adedinin anahtarlarını teslim ediyoruz.Evrenseki, Kalemler ve Kepezbeleni köy konakları tamamlanmak üzere.Kısa sürede kalan evleri ve diğer işleri de tamamlıyoruz.Yapılan evler her vatandaşın severek yapacağı keyifli işler. tasarımıyla, donanımıyla, ortamıyla sahip olmak istiyoruz.İstediğimiz mimari zihniyet değişikliğinin örnekleri olarak gördüğüm bu projeleri tüm şehirlerimize yaymamız lazım.Tam olarak vereceğiz.Ahıra nispetle veririz. Ahırsız ve ahırsız tiplerde ise büyüklükleri 93 metrekare değişiklik gösteren ve 280 metrekarenin ortasındaki konutların aylık ödemesi 2 bin 50 lira ile 3 bin 700 metrekare arasında değişiyor. e metre. Küçük tipler için toplam ödeme 445 bin lira, ahır tipi için 797 bin lira olacak. Haklı vatandaşımıza geçmiş olsun diliyorum” dedi.

“Başka örnek yok”

Yaraların iyileşmesini birkaç ayda, yenilerinin inşasını ise 1 yıl gibi bir sürede bitirdiklerini belirten Erdoğan, “Dünyada bu kadar hızlı afet yönetimi yapabilen başka bir örnek yok. Biliyoruz. Yıkılanı yerine koymak şöyle dursun, bir yılda enkazını bile kaldıramayan ülkeler… Her felaket, Türkiye’nin idari kapasitesini ve kabiliyetini ancak bize, tüm dünyaya ispatlar.Bize düşen görev, önlem almak, hazırlıklarımızı yapmak ve analiz etmektir. Başımıza geldiğinde en kısa sürede.Bizim yaptığımız millete ait olanı millete geri vermektir.Felaketler bizi kendi halkımıza değil emperyalistlerin doymak bilmez tutkularına kurban ettikleri için alçalttık. ayak işi.Tarihte 1939 Erzincan depreminde halkımız aylarca yıkıntıların içinden çıkamadı.1999 depreminde devletin günlerce haftalarca ulaşamadığı yerler olduğunu biliyoruz. ke. Son dönemde, son dönemde yaşanan hiçbir afette, halkımızdan ‘Nerde bu devlet’ diye bir feryat duymadık. Aksine, her felaketten sonra kendi başının çaresine bakan insanların sadece devletleri için dua ettikleri sahne var. Türkiye’nin bu seviyenin gerisinde kalmasına asla izin vermeyeceğiz ve teknolojinin sağladığı imkanlarla altyapımızı güçlendirmeye ve afet müdahale sistemimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”

“Çalışmaların yüzde 90’ını tamamladık”

İnsanların yaralarını sararken ve kayıplarını telafi ederken doğayı da ihmal etmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünyaya örnek teşkil eden bir çalışmayla yanan bölgeleri hızla ayağa kaldıracak projeleri hayata geçirdik. Biliyorsunuz her yangında olduğu gibi Manavgat yangınında da birileri çıktı.Orman kasten inşaat için yakıldı.Yanan alanların bu amaçla kullanılacağını iddia etti.İsrarcı olanlara cevaben ekolojik onarımlar gerçekleştirdik. bu iftirayı, bu iftirayı, bu fitneyi milletimizin kulağına ve gönlüne sokmaya çalışın.Yangında helak olan 60 bin hektar arazinin 30 bin 500 hektarında doğal gençleştirme, 14 bin 400 hektar, 467 hektar suni gençleştirme, 467 hektar. hektar endüstriyel ağaçlandırma projeleri hayata geçirildi.Kalan 14.500 hektarı doğa koruma alanı olarak ayırdık.Yenileme alanlarımızda çalışmalarımız bitmek üzere.Son aut umn ve bahar, 135 bin kilo kızılçam, 2 bin 320 kilo karaçam, bu alanlarda 6.200 kilo sedir tohumunu toprakla buluşturduk. Suni gençleştirme ve saç ekimi alanlarında da çalışmalar sona erdi. Burada yaklaşık 5 bin 200 hektarlık alanda dozer ve ekskavatörlerle toprağı işleyerek fidan diktik, 5 bin 670 hektarlık alana da tohum ektik. Önümüzdeki yıllarda oluşacak ihtiyacı da göz önünde bulundurarak hudut hatları ve yol kenarlarına 95 bin keçiboynuzu, 89 bin selvi, 70 bin zakkum, 42 bin muhtelif fidan diktik. Toplamda 2 milyon 750 bin fidanı toprakla buluşturarak yangında zarar gören alanların yüzde 90’ında çalışmaları tamamladık. İnşallah kalan kısımları da bitireceğiz” dedi.

“Sorgun’a millet bahçesi müjdesi”

Manavgatlılara müjde veren Recep Tayyip Erdoğan, “Sorgun bölgesindeki 2 milyon 800 bin metrekarelik araziyi millet bahçesi yaparak Manavgatlıların hizmetine sunmaya karar verdik. Türkbeleni Millet Bahçesini şimdiden Manavgatımıza kazandırdık.Antalya’nın diğer ilçelerinde üretimi devam eden 5 millet bahçemiz bugün Sorgun Millet Bahçe.Ülkemizin en eski turizm bölgelerinden biri olan Manavgat’ı daha yukarılara taşımaya kararlıyız. yeni yatırımlar ve güçlendirmelerle daha yeterli seviyelere.Manavgat’ın da projesi olan Antalya-Alanya otoyolu bunlardan biri.Kültür ve Turizm Bakanlığının yapımı 2 yeni tarafından üstleniliyor.Pis su tesisi ile garanti ediyoruz. 2050 yılına kadar denizlerimizin temizliği Manavgat 80 milyona çıkacak Antalya havalimanı kapasitesinden faydalanacak.İç Anadolu’yu Manavgat’a bağlayan bölünmüş yol projemizde her gelişme di. ilçemize doğrudan katkı sağlamaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını inşallah kutlarız. hep bir arada olun, Türk asrının başlangıcı olarak birlikte yaşayacağımız 2023 yılını yeniden birlikte yaşatacağız” dedi.

“Erdoğan’dan başkasına emanet eder misiniz”

Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Geçen yıl çok üzüldük. 15 gün Manavgat’tan çıkmadık. Sözümüzü tuttuk mu. Traktör sahipleri traktörlerini aldılar mı? Memnun musunuz? Evlerle ilgili. Dünya krizinde ciddi sorunlar var, Türkiye çalkantılı dönemde” “İyiyi Recep Tayyip Erdoğan’dan başkasına emanet edebilir miyiz? Türkiye’nin dış politikasını bu 6’lı ve 7’li masaya emanet edebilir misiniz? Eğitimi emanet edebilir misiniz? Bu altı katlı güvenin içinde sağlık ve emek mi var? Çok çalışacağız, omuz omuza çalışacağız” dedi.

“Bu devlet nerede aranmaz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkenin her yerinde nerede afet olmuşsa vatandaşlarımız sıkıntıda. Türkiye’de bir devlet var ki İzmir’e kadar vatandaşımıza yakışır birinci sınıf konutlar yapıyor ki o da yok. afet evi sosyal konut ama donanımı çok farklı.Eskiden afetlerde genişletilmiş mikrofana vatandaşlarımız nerde bu devlet derdi çok şükür Türkiye’de Recep diyorlar Tayyip Erdoğan bu devlet değil ama Allah milletten de devletten de razı olsun. Allah’ı seviyorsanız başınız Ayasofya’nın minaresi kadar yüksek olsun, başınız göğe değinceye kadar” dedi.

“Mahsur vatandaş bırakmadık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Köy köy, mahalle mahalle tarihin en büyük orman yangınında yanınızdaydık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ikinci saatte Kalemler’de yanınızdaydık. Yangının.Size söz verdik sözümüzü tuttuk mu?.1 yılda evlerinizi yapacağız dedik.Hiçbir vatandaşımızı açıkta bırakmadık.Size hizmet etmeye devam edeceğiz. yeni evler güzel olsun.”

“Hızlı teslim edeceğiz”

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 2021 yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarından birinin Manavgat ve çevresinde meydana geldiğini hatırlatarak, “Yaklaşık 10 gün süren ve çok sayıda yerleşim birimini tehdit eden yangınların ardından 60 bin hektara yakın ormanlık alan yok oldu. alan ve 2.000’in üzerinde konut ve iş yeri yangında kül oldu.Bir yandan yangın söndürme çalışmaları devam ederken, bir yandan da hasar gören evlerin yapımı için kısa sürede çalışmalara başladık, diğer yandan da inşaatı tamamlayıp teslim ettik. 1 ay içerisinde ilk konutlar… Yöresel ve geleneksel dokuyu yansıtan, cephelerinde taş ve ahşap unsurlar bulunan, huzur ve güven içinde yaşanılan, fiziki nitelikli toplam 896 adet köy evi inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz. 427 konutu teslim ediyoruz. En kısa sürede teslim edeceğiz. Allah’ın izniyle sözümüzü tuttuk. İnşallah bir daha böyle afetlerle karşılaşmayız” dedi.

Konuşmaların ardından 14 aileye temsili olarak anahtarları verildi.

Erdoğan, ev ziyaretlerinin ardından Kepez Dokumapark’ta kadınlar buluşması programına geçti.

yumurtalikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu