Ekonomi

Memur-Sen Antalya Temsilcisi: Memur ve memur zam teklifi yetersiz

Memur-Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 2024-2025 yılları için memur ve emekli memurlara yapılan zam tekliflerini yetersiz bulduklarını ve bu rakamların güncellenmesini istediklerini söyledi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Kamu Patronu Kurulu’nun 2024 için yüzde 14+9, 2025 için yüzde 6+5 önerisinin yeterli olmadığını savundu. Merkez Bankası’nın enflasyon hedefinin 10 puan altında bir rakamla masaya gelmeyi doğru bulmadıklarını ifade eden Miran, rakamlarda güncelleme istediklerini ifade etti. Başkan Miran, “17’sinde ikinci teklifin, ardından da son teklifin zamanı var. Ancak il ile iki teklif getirilmesine gerek yok. Bu nedenle bu teklifin bir an önce güncellenmesi gerekiyor. Refah hissesinden ses çıkmadı.Memur-Sen üçer aylık teklifler verdi, Çünkü enflasyonist ortamda kamu görevlilerinin alım gücünü kaybetmemek ve aldıkları fiyatların piyasada erimesini önlemek için bunun son derece değerli olduğu vurgulandı. Enflasyonla karşı karşıyayız ama kamu patronu iki yılda bir 6’şar aylık teklifler getirdi. Bunu gözden geçirmek gerekiyor.”

“Kira yardımı ile ilgili teklif bekliyorduk”

Miran, “Kamu görevlileri af sınırını aşan kiralar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor, biz de kira yardımı ile ilgili teklif gelmesini bekliyorduk” diye devam etti. Bununla ilgili bir cümle bekliyoruz. Teklifimizi sunduğumuzdan bu yana 21 gün geçti. Aktif bir dinleme süreci de dahil olmak üzere, müzakere öncesi ve müzakere süreci dahil olmak üzere tüm tekliflerimiz sınıflandırılmıştır. Bu teklifi incelemesi için yeterli zamanı vardı. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ceza kesilebilirdi ama kurulmadı.”

‘Birinci dereceye terfi ettirilen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge’ konusunun toplu iş sözleşmesine dönüştürülebileceğini söyleyen Miran, “Yine bazı kümelerin sosyal hak ve ücretlerinde sorun yaşanıyor. Kamu sektörü tüm Türkiye tarafından iyi biliniyor, “Gerilimlerin arttığı ve gelir dağılımında adalete davetimizi yinelediğimiz bir dönemde bunlarla ilgili bir teklif gelebilirdi. Şimdi gelmedi” dedi. – ANTALYA

mamakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu