Haber

Obama’nın aşçısının ölümüyle ilgili komplo teorileri

YENİ ABD’de kürek çekerken boğulan eski ABD Başkanı Barack Obama’nın aşçısı Tafari Campbell’ın ölümüyle ilgili komplo teorileri sosyal medyanın gündeminden düşmüyor.

Obama’nın en son golf oynarken çekilen fotoğraflarında sol elinin iki parmağındaki bandaj, aşçısının ölümüyle temas halinde olduğuna dair bazı tartışmaları gündeme getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda bazı kullanıcılar, Campbell’ın “1 metrelik suda esrarengiz bir şekilde öldükten birkaç gün sonra” Martha’s Vineyard’da Obama’nın evinin yakınında çekildiğine dikkat çekerek, “Ellerinde kesikler var. kavga etti. Çok garip.” şüphelerini dile getirdi.

Bazı kullanıcılar, olaydan bu yana Campbell’ın sığ suda başından yaralanmış olarak bulunduğu, cesedi kıyıya vurana kadar acil arama yapılmadığı ve ölümüne ilişkin otopsi raporunun “kişisel bir kişi” tarafından düzenlendiği iddialarını öne sürdüler. adli tabip” Obama tarafından atandı.

“Standart bir uygulama”

Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada, Obama’nın sözcüsü Eric Schultz, eski başkanın sol elinde yara bandı yerine golf bandıyla sarılı iki parmağı olduğunu ve kendisinin yıllardır golf oynadığını belirterek, ” standart pratik”.

Golf uzmanları ayrıca golfçülerin eldivensiz ellerinin bazı parmaklarını kabarcıklara ve nasırların çatlamasına karşı bantla sarmalarının normal olduğunu doğruladı.

AP ayrıca Obama’nın 2010’dan beri farklı zaman ve mekanlarda golf oynadığı ve sol elinin iki parmağını ona doladığı görüntülerin arşivini taradı ve fotoğraflarını yayınladı.

Öte yandan Massachusetts eyalet polisi, Campbell’ın ölüm nedeninin “boğulma” olduğunu doğruladı ve kafasına rastgele bir darbe aldığına dair hiçbir iz bulunmadığını açıkladı.

Eyalet polis sözcüsü David Procopio, Campbell’ın ölümüyle ilgili “şüpheli bir bulgunun” bulunmadığını, söz konusu iddiaların aksine Campbell’ın kayboluşu için yapılan acil aramada rastgele bir gecikme yaşanmadığını, daha sonra cesedinin 2,5 metre derinlikte bulunduğunu vurguladı. ve otopsisi yapıldı. Devletin sağlık görevlileri tarafından yapıldığını söyledi.

Obama döneminde Beyaz Saray’da aşçı yardımcısı olarak çalışan ve daha sonra Obama ailesine hizmet etmeye devam eden Tafari Campbell, 23 Temmuz’da akşam saatlerinde Obama ailesinin Martha’s Vineyard Island’daki konutunun yakınında kürek çekerken ortadan kayboldu.

45 yaşındaki Campbell’ın cansız bedeninin dalgıçlar tarafından kürek çektiği gölün kıyısına yaklaşık 30 metre mesafede 2,5 metre derinlikte bulunduğu paylaşıldı.

Olayın ardından yapılan yazılı açıklamada Obama ve eşi, Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra Obama ailesi için çalışmaya başlayan Campbell’ı “ailenin sevilen bir parçası” olarak nitelendirerek, bu acı kayıptan dolayı derin üzüntülerini dile getirdiler.

altunhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu