Haber

Ulusal barışımız ve bağımsızlığımız devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anmıştır.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u 20-27 Aralık Anma Haftası münasebetiyle bir açıklama yayınladı. İstiklal şairimizin “Allah İstiklal Marşı’nı bu millete yazdırmasın” sözlerini hatırlatan Büyükakın, “Ulu üstadın dediği gibi milletimizin birliği, milli huzuru ve istiklali ebedidir.”

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, şöyle devam etti:

Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı’nın Okunmasına Dair Yönetmelik, büyük usta ailesinin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ricası üzerine Eylül 2019’da değiştirilmiştir. Yeni düzenleme ile ustanın doğum tarihi 20 Aralık, vefat tarihi ise 27 Aralık olduğu için bu zaman dilimi anma haftası olarak kabul edildi. Milli şairimizin hayatını, milli mücadelede üstlendiği rolü, istiklal ve hürriyet anlayışını, vatan ve bayrak sevgisini yüksek sesle anlatarak bilhassa gençlerimiz arasında seslendiriyoruz. Üstadın bayrak, sancak, ezan, hak, şehadet, din gibi kelime ve kavramlara yer verdiği ayetleri milletimizi millet yapan değerlerimizdir. Biz de bu bedelleri ilk günkü gibi sahipleniyor, gençlerimize Mehmet Akif’i nefesimiz kesilene kadar anlatmayı borç biliyoruz.

 

Milli mücadelemizin büyük kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi ve bu uğurda canlarını ortaya koyan milli mücadelemizin büyük kahramanlarını minnet ve rahmetle anıyorum. cennet vatan

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu