Haber

Ünlü şef Somer Sivrioğlu ve 6 kişi hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ünlü şef Somer Sivrioğlu ve diğer 6 kişi hakkında “kasten ölüme ve yaralamaya neden olmak” suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasıyla dava açıldı. Beşiktaş’ta devraldığı restoran çöktü ve bir kişi öldü. Somer Sivrioğlu ilk duruşmaya katılmazken, müştekinin avukatı kusurlarının çok olduğunu belirterek Sivrioğlu ve diğer kiracı sanıkların yargılanmasını talep etti.

Beşiktaş’ta 20 Mayıs 2022’de ünlü şef Somer Sivrioğlu tarafından 3 ay önce devralınan restoranın istinat duvarı çöktü. O sırada oradan geçmekte olan eski Ürdünlü diplomatlar Ahmed Muhammed Salem Lubbad ve Baha Eddin Ali Hafız Shanableh duvarın altında mahsur kaldılar. Ağır yaralanan yabancı uyruklu eski diplomat Ahmet Muhammed Salem Lubbad hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı iddianamede zanlılar Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal, Gülay Kula, Sevinç Kula, Mehmet Levent Kula, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal bahçe duvarının çökmesi nedeniyle kişilerin öleceğini veya yaralanacağını tahmin edebilse de Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı, bahçe duvarını ruhsatsız olarak yapabildiler. bakım, tadilat, onarım ve güçlendirme işlemleri yapılmadan kullanmaya ve yararlanmaya devam ettikleri kaydedildi.

22 YIL 6 AY ​​HAPİS İSTEDİ

İddianamede, zanlıların duvarın tadilat ve onarımını yasal düzenlemelere, bilime ve bilime uygun şekilde yapmaları halinde duvarın yıkılmayacağı belirtildi. Sanıklar Somer Sivrioğlu ve 6 zanlının “kasten ölüme ve yaralamaya neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

İLK DURUŞMAYA KATILDI

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar mal sahibi Mehmet Levent Kula, Sevinç Kula, Gülay Kula ve Sakine Öçal avukatlarıyla birlikte katıldı. Sanık avukatı Somer Sivrioğlu, müvekkilini bir sonraki duruşmaya hazırlayacağını söyledi.

Hakim tarafından olay yerinde keşif yapıldığı ve bilirkişi raporunun beklendiği belirtildi. Sanık Mehmet Levent Kula, iddianamede binanın sahiplerinden biri olduğunu belirterek, “Burası tek katlı lokanta olarak işletilen bir yer. 2020 yılında babam vefat edince bana hisse olarak geçti. Rahmetli dedemin 1979’dan beri burada kira sözleşmesi var.O zamandan beri aynı kiracı oturuyor.Bu binanın istinat duvarı eski mi yoksa yıkılacak durumda mı bilmiyorum. duvarın yapım ve onarım tarihi. Ölümcül bir dava olmasına üzülüyorum ve üzülüyorum” diyerek beraatini istedi. Mehmet Levent Kula’nın avukatı, istinat duvarının kiracının sorumluluğunda olduğunu belirterek, “İddianamede yer alan kasten ihmal iddiasını kabul etmiyoruz. Bu çok ciddi bir suçlama. Duvarın yıkılıp kalkmayacağını kestirmek mümkün değil. Ayrıca burası arsası duvarıyla birlikte yıllardır aynı kiracı tarafından kiralanmıştır.Müvekkilim beraat etmiştir.Bunu talep ediyorum” dedi.

Sanık Gülay Kula, savunmasında, “Eşimden ve çocuklarımdan miras kaldı. Söz konusu duvara hiç dikkat etmedim. Kusura bakmayın, olmasa iyi olur. Almıyorum. olayda bir şey ifade etmiyor.” Diğer sanık Sevinç Kula ise duvardan haberi olmadığını, kiracıların onarım talebinde bulunmadığını söyledi. Sevinç Kula’nın avukatı, istinat duvarının yıllar içinde birçok değişikliğe uğradığını belirterek, “Duvar Beşiktaş Belediyesi’nin sorumluluğunda. Bir vatandaş belediyeye bildirdi bizim haberimiz yoktu. Ayrıca belediye tadilat yaptırmış.” kaldırım iki ay önce yapılmış ve kaldırım ile duvar arasında boşluk bırakılmış.”

Sanık Sakine Öçal, “Yalova’da yaşıyorum. 50 yıl önce babam kiraladı, sadece kira aldık. Biz masumuz. Beraatimi talep ediyorum.”

ŞİKAYETİN AVUKATI, MAHKUMUN YARGILANMASINI TALEP ETTİ

Şikayetçinin avukatı Nisa Serin, “Duvarın yıkılmasında hem binanın hem de kiracıların büyük kusurlu olduğunu düşünüyoruz. Yıkımda kiracıların doğrudan müdahil olduğunu ve kusurlu olduğunu düşünüyoruz. Ortaya çıkan vahim sonucu göz önünde bulundurursak” dedi. Somer Sivrioğlu’nun da aralarında bulunduğu kiracı sanıklar tutuklanmalarını talep ediyor.Biz de tüm sanıklardan şikayetçiyiz” dedi.

SOMER SİVRİOĞLU BİR SONRAKİ DURUŞMAYA KATILACAK

Mahkeme heyeti, sanıklar Somer Sivrioğlu, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in avukatlarına müvekkillerini hazırlamaları için süre verilmesine ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

haberbelen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu