Haber

YSK AK Parti Temsilcisi: Oy pusulasındaki sıra önemli değil, vatandaşın gönlündeki sıra daha önemli

Yüksek Seçim Kurulu AK Parti Genel Temsilcisi Recep Özel, AK Parti’nin 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Genel Seçimi oy sıralamasına ilişkin, “AK Parti olarak 1’inci sırayı aldık. Doğal olarak ilk sıranın değeri de ortada. Oy pusulası, seçmenlerin kolayca bulabilmeleri anlamında değerli olabilir. “Ancak en değerli şey, vatandaşların kalplerinde ve zihinlerinde ilk etapta olmaktır.

YSK AK Parti Temsilcisi Özel, seçime katılan siyasi partilerin ve belediye başkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için YSK Başkanlığı’nda parti temsilcilerinin katılımıyla yapılan kura çekiminin ardından açıklama yaptı. Seçim takvimine göre bir aşamayı daha geride bıraktıklarını belirten Özel, “35 siyasi partinin katılacağı seçimlerde oy pusulasındaki kura işlemi yapıldı. AK Parti olarak birinci olduk. Elbette oy pusulasında ilk sıranın önemi seçmenin rahatlıkla bulabilmesi açısından değerli olabilir ama en önemlisi “En önemli şey seçmenin gönlünde ve aklında ilk sırada yer almaktır. vatandaşlar. Biz de orada olduğumuza inanıyoruz. İnşallah bunu oy pusulalarına yansıtırsak güzel bir sonuç alırız” dedi.

“Pusulada ilk ve son sırada yer alan taraflar değişmeden kalacak.”

Her seçim çevresinde tüm siyasi partilerin seçime katılıp katılmayacağını bilemeyeceklerini belirten Özel, “Bu sıralama sağdan sola değişecek. Burada değişmeyecek tek şey ilk ve son sırada yer alan partiler olacak” Ortadaki oy pusulasındaki tüm sıralamalar değişebilir. Umarım bu kura güzel olur. Ülkemize ve milletimize 31. Mart ayında seçimlerin güzel bir sonuç vermesini bekliyor ve istiyoruz” dedi. .

“Bu düzenin hiçbir değeri yok, vatandaşın gönlündeki düzen çok daha önemli.”

Özel şöyle devam etti:

“Genel seçimlerde Cumhur İttifakı adına kurayı Fethi Bey çekti. Onunla bu yine oldu. Bilmiyoruz, sıra bize gelince herkesin önünde şeffaf bir şekilde yaptık ve iş döndü. 1. sırada olmak elbette güzel. AK Parti her zaman ilk sırada yer alıyor. Burada “Oy pusulasında ilk sırada yer almak bizim için değerli. Daha da değerlisi vatandaş sandığa gittiğinde sizin ambleminizin altına oy veriyor. Bu rütbenin hiçbir değeri yoktur, vatandaşın gönlündeki rütbe çok daha değerlidir.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu