Haber

ABD merkezli Yahudi örgütleri tarafından İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kınama

YENİ ABD’deki 3 Yahudi çatı örgütü, Danimarka’da aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi’nin (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim’i yakmasını kınadı.

New York merkezli Anti-Defamation League (ADL) ve Dünya Yahudi Kongresi (WJC) ile B’nai B’rith International adlı Washington merkezli Yahudi örgütleri, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını eleştiren açıklamalarda bulundu.

ADL, “Danimarka’nın aşırı sağcı lideri Rasmus Paludan’ın Stockholm’de Kuran’ı Kerim’i İslam’a düşmanlık ve nefret eylemi olarak yakmasını kınıyoruz.” Saldırıyı sert bir şekilde eleştiren çevrimiçi bir makalenin bağlantısı paylaşıldı.

WJC’nin paylaşımında ayrıca, “Dünya Yahudi Kongresi, geçtiğimiz günlerde Kuran’ın yakılmasını kınayan İsveç ve Amanah’taki Yahudi Cemaatleri Merkez Konseyi’ne katıldı. Herhangi bir dini metnin yakılmasının toplumumuzda yeri yoktur. Dayanışma içindeyiz. yerel Müslüman cemaati ile.” denildi.

Merkezi Washington’da bulunan bir diğer Yahudi örgütü B’nai B’rith International, “Danimarkalı-İsveçli aşırı sağcı bir siyasetçinin Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakmasını şiddetle kınıyoruz” dedi. dedi, hoşnutsuzluğunu belli ederek.

“Aşırı ve nedensiz bir provokasyon olan eylem, şok etmek, gücendirmek ve çatışmayı kışkırtmaktan başka bir amaca hizmet etmez.” Açıklamanın yer aldığı açıklamada, inanç temelli nefretin “acınası” olduğu vurgulandı.

İsveç’te 21 Ocak’ta Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu 27 Ocak’ta Danimarka polisinin izniyle Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu