Haber

Boks hakkında bilmek istediğiniz her şey!

Duygu TAŞKIRAN – Ahmet GÜNAY – M. Taha ÇELİKBAŞ – Herkes Duysun
BURSA (İGFA) –
Hakem gözetiminde iki kişinin karşılıklı vuruşarak birbirini nakavt veya puanla yenmeye çalıştığı bir spor karşılaşması olan boks, yaş ve cinsiyet gözetmeksizin tüm bireyler tarafından büyük ilgi görüyor.

Boks Antrenörü Gökhan Ediz, bu değerli spor branşıyla ilgili tüm soruları Herkese Duysun’a anlattı.

BOX NEDİR VE BU SPORA BAŞLAMAK İÇİN İDEAL YAŞ NEDİR?

Boksun iki kişi arasında karşılıklı yumruklaşma ve mücadele sporu olduğunu belirten Gökhan Ediz, “Boksa ideal başlangıç ​​yaşı 10-11 ancak başlama yaşı kişinin isteğine göre değişiyor. Bu nedenle elimizde bir spor yok. Herhangi bir yaş sınırımız yok. Boks yaparken herhangi bir yaş sınırımız yok. “Yumruğa maruz kalmak sağlık sorunu yaratmaz. Ağır siklet sporcularında sağlık sorunu yaşama ihtimalinden bahsedebiliriz ama bu hafif siklet sporcuları için geçerli değil” dedi.

“İYİ BİR BOKSÖR DENGELİ BİR ŞEKİLDE DURABİLMELİDİR”

Boksa yeni başlayacak öğrencilere yönelik antrenmanlar yapıldığını belirten Ediz, “İyi bir boksörün sabit bir formda durabilmesi gerekir. Bu nedenle öncelikle duruş çalışması yapıyoruz, duruş çok önemli. Daha sonra ileri-geri yürüme, yürüme gibi çalışmalar yapıyoruz. -sağ-sol aslında tüm adımlar yavaş ve kademeli.” Bu şekilde öğretiyoruz. Boks tam anlamıyla bir savunma sporu değildir. Bunun yüzde 50’si savunma, yüzde 50’si saldırı şeklindedir. Boksa yeni başlayan ve kendini geliştirmek isteyen birinin bol bol boks maçı izlemesi gerekir. Bir kişi ne kadar ilgili ve alakalı olursa o kadar iyidir. “Ne kadar çok maç izlerse o kadar motive olur” dedi.

BOXER LİSANSI NASIL ALINIR?

Boksör lisansının nasıl alınacağı hakkında konuşan Teknik Direktör Gökhan Ediz, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Sporcu başlayıp her şeyi öğrendikten ve kişinin mücadele edebilecek düzeyde olduğuna inandıktan sonra sağlık raporuyla birlikte Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne başvuruyoruz. Tüm bu süreçlerden sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden lisans alınıyor. Spor Müdürlüğü.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu