Ekonomi

American Axle’ın ilk çeyrek kazançları mütevazı bir hisse kazancı sağladı

DETROIT – American Axle & Manufacturing Holdings, Inc. (NYSE: AXL) 2024 yılının ilk çeyreği için önemli bir kazanç artışı bildirdi; düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) 0,18 dolar ile analistlerin 0,02 dolarlık konsensüsünün oldukça üzerinde gerçekleşti.

Otomotiv tedarikçisinin geliri de beklentileri aşarak 1,53 milyar dolar tahminine karşılık 1,61 milyar dolara ulaştı. Şirketin hisse senetleri, yatırımcıların şirketin performansından duyduğu memnuniyeti yansıtan açıklamanın ardından %1’lik mütevazı bir artış kaydetti.

Şirketin satışları ilk çeyrekte, geçen yılın aynı dönemindeki 1,49 milyar dolardan %8’lik bir artışla 1,61 milyar dolara yükseldi. İyileşme, beklenenden daha iyi hacim ve karışımın yanı sıra AAM’nin genel performansındaki sıralı iyileşmeye bağlandı. Çeyrek için net gelir 20,5 milyon $ veya hisse başına 0,17 $ olarak raporlandı ve 2023’ün ilk çeyreğindeki -5,1 milyon $ veya hisse başına -0,04 $’lık net zarardan önemli bir geri dönüş oldu. Bu çeyrekte düzeltilmiş FAVÖK 205,6 milyon dolar ya da satışların %12,8’i olarak gerçekleşirken, bu rakam bir önceki yıl 175,4 milyon dolar ya da satışların %11,7’si olarak gerçekleşmişti.

AAM Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı David C. Dauch, şirketin tüm yıl için öngörülerine duyduğu güveni dile getirerek şunları söyledi: “AAM 2024 yılına iyi bir başlangıç yaparak, beklenenden daha iyi hacim ve karışım ve AAM’nin genel performansındaki sıralı iyileşme sayesinde sağlam bir ilk çeyrek finansal performansı sergiledi.”

2024 yılının tamamı için American Axle’ın finansal görünümü değişmedi ve şirket 6,05 – 6,35 milyar dolar aralığında satış hedefliyor. Bu tahmin aralığının orta noktası olan 6,2 milyar dolar analist konsensüsü ile uyumludur. Şirket ayrıca satışların yaklaşık %4,0 – %4,5’i oranında sermaye harcaması yapılacağı varsayımıyla 685 – 750 milyon dolar arasında düzeltilmiş FAVÖK ve 200 – 240 milyon dolar aralığında düzeltilmiş serbest nakit akışı hedefliyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu hedefler, yaklaşık 15,8 milyon adetlik Kuzey Amerika hafif araç üretimi ve AAM’nin desteklediği kilit programların üretim tahminlerinin yanı sıra mevcut müşteri lansman programları ve faaliyet ortamını içeren projeksiyonlara dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu