Haber

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili belgeseli sundu

Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Erdoğan’ı anlatan bir belgesel sundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, Putin’in kendisi hakkındaki belgeseli Rusya’nın Soçi kentinde Erdoğan’a teslim ettiğini söyledi.

Erdoğan’la ilgili belgeselin yapımcılığını Rus gazeteci ve TASS Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman, yapımcılığını ise TASS ve Rossiya-24 televizyon kanalı üstleniyor.

Erdoğan’la daha önce 4 kez röportaj yapan Gusman’ın “Formula Vlasti” (Güç Formülü) programı çerçevesinde hazırladığı belgeselde, Erdoğan’ın çocukluğundan bu yana hayatı, siyasetteki yükselişi, başarıları ve yönetimi sırasındaki hizmetleri anlatılıyor. önceki röportajdan bölümlerle birlikte anlatıldı.

Ayrıca belgeselde, kısa bir süre önce Türkiye Cumhuriyeti İrtibat Bürosu’nun uyumuyla Rusça’ya çevrilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adlı kitabından değerli ifadelere yer verilerek Erdoğan’ın görüşlerine dikkat çekiliyor.

Rus devlet televizyonu Rossiya-24 kanalında yayınlanan belgesel, Haziran ayında Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’nde gösterildi.

Rus gazeteci Gusman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük bir siyasetçi olduğunu belirterek, “Türkiye böyle bir lidere sahip olduğu için mutlu bir ülke. O sadece büyük bir siyasetçi değil, büyük bir kişilik, büyük bir karizma. Çok yüksek bir seviyeye sahip. modern dünyayı anlayan stratejik düşüncenin.” Kendisi politik analisttir. Erdoğan’ın bugün lider olarak üstlendiği rol sadece Türkiye’de değil dünyada da son derece önemlidir.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu