Haber

Seul Büyükelçisi Tamer, ülkelerine dönen Güney Koreli arama kurtarma ekibine teşekkür etti

Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer, Güney Kore arama kurtarma ekibine Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayat kurtaran çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yonhap’ın haberine göre Tamer, Güney Kore’nin başkenti Seul’de geçen hafta Türkiye’den dönen Dışişleri Bakanı Park Jin ve Güney Kore Afet Yardım ekibinin katıldığı etkinlikte konuştu.

Tamer, arama kurtarma ekibine deprem bölgelerinde özverili çalışmalarından dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Pek çok ülkenin Türkiye’ye yardım elini uzattığını dile getiren Tamer, “Ancak Güney Kore’nin bize insani yardımdan daha fazlasını, insanın kendi kardeşine, ailesine samimi desteğini sunduğuna inanıyorum. Verdikleri her ter damlası için kendilerine minnettarız. baraka.” sözünü kullandı.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park da arama kurtarma grubunun çabalarını övdü ve yardım çabalarını “gerçek diplomasi” olarak nitelendirdi.

Park, “Kamu ve özel sektör dayanışması kardeş ülkemiz Türkiye’nin yaralarını sarmaya ve tekrar ayağa kalkmaya devam edecektir.” söz konusu.

Güney Kore, depremin hemen ardından Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için 118 kişiden oluşan çok sayıda afet yardım ekibi göndermişti.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında aktif rol alan Güney Koreli grup, enkaz altında kalan 8 kişiyi kurtardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu