Haber

Stefan Kuntz: Süre alamayan oyuncularımıza şans vereceğiz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Yarın Ermenistan maçında forma giyemeyen oyuncularımıza mutlaka süre vereceğiz. Maç performanslarını göreceğiz, çünkü sol bek ve forvette olduğu gibi beklenmedik sakatlıklar da olabiliyor. Sırayla Bu seviyedeki diğer oyuncuların performansını değerlendirmek için onları da böyle bir teste tabi tutacağız.” Bunu rakibe karşı kullanmak istiyoruz” dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (EURO 2024) G Grubu’nda başarılı bir hafta geçiren Milli Takım’da Teknik Direktör Stefan Kuntz ve futbolculardan İsmail Yüksek, Japonya ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. yarın Belçika’dayız. Japonya’nın Almanya’yı 4-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendiren Stefan Kuntz, “Alman vatandaşları olarak her ne kadar Japonya’nın son maçındaki skordan dolayı üzülsek de Japonya’nın net oyunu ve aldığı skor takımımız ve taraftarlar için ne kadar önemliydi. ve medya.” Kaliteli ve saygın bir takım olduklarını bir kez daha gösterdiler” dedi.

“DİSİPLİN OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Japonya’nın çok teknik ve taktiksel bir takım olduğunu belirten Kuntz, “Amacımız yarına kadar hazırlık maçında süre veremediğimiz oyunculara süre vermek. Bu nedenle kararlarının bir etkisi olmayacak. Japonya Çok teknik ve taktiksel bir takım, çok koşuyorlar.” Hızlı oyuncuları var. Buna göre disiplinli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Takımım ayrıca Almanya’ya karşı Japonya’nın kazandığı maçı da izledi. Ne kadar emek vermemiz gerektiğini gördüler. Bizim için önemli olan onlara tepkimiz kadar kendi oyunumuzu da sahaya yansıtmak, onlarınki kadar iyi olabilmek. “Onları da zorlayacağız” dedi.

“GELİŞMELERDE GENEL BİR GELİŞME OLDUĞUNU DA GÖZLEYORUM”

Göreve geldiğinden bu yana milli takımda pek çok oyuncuya şans verdiğini belirten Alman teknik adam, “Göreve geldiğimde Hamit Bey ve yönetimle birlikte hedeflediğimiz ilk şey Dünya Kupası’na katılmak ve yukarılara çıkmaktı. Milletler Ligi’nde bir lig. Son maçta Portekiz karşısında şansımızı maalesef kaçırdık. Şu ana kadar kovaladık ve iyi bir fırsat yakaladık. Ancak Milletler Ligi’nde rahatlıkla B kategorisine yükseldik. Göreve geldiğimizde birçok oyuncuya milli grup fırsatı verdik, Anadolu gruplarında oynarken bir çoğu da büyük takımlara transfer oldu.Görevimiz sırasında Burak “Değerli bir forvet kariyerini milli takımda noktaladı” . Böyle bir değişimin üstesinden gelmemiz gerekiyordu. 19 maçlık serüvende gol atma sorumluluğunu birçok oyuncuya devretmek zorunda kaldık. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Ayrıca gidişatta genel bir iyileşme olduğunu da gözlemliyorum. Genel olarak düşündüklerimizi hayata geçirdik diyebilirim” dedi.

“FAROE ADALARINA KAYBETTİĞİMİZ MAÇTA DURAĞIMIZ SON DERECE NET OLDU”

Letonya karşısında 2 galibiyet aldıklarını hatırlatan 60 yaşındaki teknik adam, “Burada göreve başladığımda ‘Milli takım geride kaldığında bu tarz maçları çeviremez çünkü mental yapısı zayıftır.’ “Dediler. Letonya’ya karşı 2 galibiyet aldık. Faroe Adaları’na yenildiğimiz maçta rotamız çok netti. İyi yaptıklarımızı, Faroe Adaları’na yenildiğimizde olduğu gibi tutarlı bir şekilde değerlendirirsek, olumlu unsurlar olumsuz unsurlara ağır basacaktır” dedi.

“ERMENİSTAN MAÇINDA SÜRE OLMAYAN OYUNCULARIMIZA FIRSAT VERECEĞİZ”

Ermenistan maçında forma giyemeyen oyunculara yarın Japonya ile oynanacak hazırlık maçında şans vereceğini belirten Kuntz, “Yarınki rakibimizi oyun tarzı açısından Hırvatistan’la kıyaslayabileceğimizi düşünmüyorum. Aynı zamanda yarınki maç hazırlık maçıdır, Belçika’da oynayacağız. Bir sonraki maç Osijek’te. Deplasmanda, tam tribünler önünde olacak. Ligde oynayamayan oyuncularımıza mutlaka süre tanıyacağız. Yarın Ermenistan maçı. Onların maç performanslarını göreceğiz, çünkü sol bek ve forvette olduğu gibi beklenmedik sakatlıklar da olabiliyor. Bu seviyedeki diğer oyuncuların performansını değerlendirmek adına onları da böyle bir rakiple karşı karşıya getireceğiz. ” ona karşı kullanmak istiyorum” dedi.

İSMAİL YÜKSEK: KENDİMİZİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN BİR FUTBOL OKULUYLA KARŞILAŞMAK FAYDA OLACAK

Yarın oynanacak Japonya maçının özel olacağını belirten İsmail Yüksek, “Yarın hem bizim için hem de Japonya için çok özel bir maç olacak. Japonya çok değerli bir takım. FIFA sıralamasında 20. sırada yer alan bir takım. Asya ülkeleri arasında bir numara. Çoğunluğu Avrupa’da yarışan oyunculardan oluşuyor. Oldukça disiplinli, sadık, zorlu bir grup. 1998’den bu yana tüm Dünya Kupalarına katılmışlar ve üçünde son 16’ya kalmışlar. Son Dünya Kupası’na İspanya, Almanya, Kosta Rika gibi ülkeler katıldı, gruptan lider çıkmayı başardılar, Avrupa Şampiyonası’ndaki rakibimiz Hırvatistan’a son 16’da penaltılarla elendiler. Bizim için Japonya maçı ekim ayında oynayacağımız Hırvatistan ve Letonya maçlarını değerlendirmek açısından önemli bir maç olacak. Bu tarz ülkelere karşı mücadele etmek her zaman mümkün olmuyor. Değerlendirmek için ilginç bir futbol ekolü ile karşılaşmak faydalı olacaktır. İnşallah sakatlık olmadan güzel biten bir maç olur ve kazanırız. Her iki takıma da başarılar diliyorum” dedi.

“ERMENİSTAN’A KARŞI HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR SONUÇ OLDU”

Ermenistan maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yüksek, “Ermenistan karşısında hiç beklemediğimiz, istemediğimiz bir sonuçtu. Teknik direktörümüz ve ekibi gerekli analizleri yaptı, biz de gerekli analizleri kendimiz yaptık. Yarınki maç çok zor olacak, biz de izledik. Cumartesi günü Almanya’ya karşı oynadıkları maçı ise 4-1’lik skorla kazanmayı başardılar. Yarına kadar hazır olacağız, şimdi hazırız. Yarın iyi bir mücadele sergileyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“BU NESİLİN EN BÜYÜK HAYALİ AVRUPA ŞAMPİYONASINA KATILMAK”

Sahada golü bilerek mücadele ettiklerini belirten İsmail Yüksek, “Özellikle ilk yarıda değerlendiremediğimiz fırsatlar vardı. Bunları değerlendirseydik çok farklı bir sonuç ortaya çıkabilirdi. İkinci yarıda oyunun bazı yerlerinde konsantrasyon eksikliği yaşadık. Bunu düzeltmemiz lazım. Teknik direktörümüz ve ekibi gerekli analizleri yaparak önümüzdeki maçlarda bu eksiklikleri gidermeye çalıştılar.” Çalışacağız. Bu neslin en büyük hayali Avrupa Şampiyonası’na katılmak. Bu amacın bilincinde olarak sahada yarışıyoruz. Umarım katılacağız. Grupta avantajlı bir konumdayız, kaybedilen bir şey yok. Türk Milli Takımının hedefi her zaman en üsttedir. Bunu bilerek sahada yarışıyoruz. “dedi.

haberulus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu